Hedef Kitle Nedir?
Hedef kitleniz, ürününüzü veya hizmetinizi isteme olasılığı en yüksek olan belirli tüketici grubunu ve dolayısıyla reklam kampanyalarınızı görmesi gereken kişi grubunu ifade eder. Hedef kitle yaş, cinsiyet, gelir, konum, ilgi alanları veya sayısız başka faktöre göre belirlenebilir.
Hedef Kitlenizi Belirlemenin 5 Yolu
Hedef kitlenizi belirlemek için, tüketici etkileşimlerinden aldığınız verileri analiz etmek, mevcut alıcıları ve satın alma eğilimlerini değerlendirmek ve yeni bilgiler ortaya çıktıkça optimize etmek için zaman harcamanız gerekir.
Aşağıdaki adımlar, hedef kitlenizi belirlemekte yardımcı olacaktır.
1. Müşteri Tabanınızı Analiz Edin ve Müşteri Görüşmeleri Yapın
Hedef kitlenizin kim olduğunu belirlemenin en iyi yollarından biri, ürününüzü veya hizmetinizi zaten kimin satın aldığına bakmaktır. Kaç yaşındalar, nerede yaşıyorlar, ilgi alanları neler? Bunu öğrenmenin iyi bir yolu, sosyal medyaya katılmak veya müşteri anketlerini dağıtmaktır.
2. Pazar Araştırması Yapın ve Endüstri Trendlerini Belirleyin
Ürününüzün doldurabileceği hizmette nerede boşluklar olduğunu belirlemek için sektörünüzün pazar araştırmasına bakın. Çabaları nereye odakladıklarını görmek için benzer ürünlerin trendlerine bakın, ardından ürünlerinizin benzersiz değerine daha fazla odaklanın.
3. Rakipleri Analiz Edin
Pazarlamacılar, genellikle kime satış yaptıklarını ve bu konuda nasıl gittiklerini görmek için rakiplere bakarak çok şey öğrenebilirler. Çevrimiçi veya çevrimdışı kanallar mı kullanıyorlar? Karar vericiye mi yoksa destekçiye mi odaklanıyorlar?
4. Hedef Kitlenizin Kim Olmadığını Tanımlayın
Hedef demografinize yakın olan, ancak mesajlaşma konusunda harekete geçmeyecek tüketiciler kesinlikle olacaktır. Hedef kitlenizin kim olduğunu ve kim olmadığını belirlerken spesifik olmaya çalışın. Demografik kadınlarınız mı yoksa 20 ila 40 yaşları arasındaki kadınlar mı? Bunu bilmek, ekiplerinizin reklam dolarlarını getiri sağlamayacak segmentlere ayırmasını önleyecektir.
5. Sürekli Revize Edin
Daha fazla veri topladıkça ve müşterilerle etkileşime girdikçe, hedef kitlelerinizi giderek daha doğru bir şekilde anlayacaksınız. Bu bilgilere dayanarak, en iyi sonuçları elde etmek için kişileri sürekli olarak optimize etmeli ve bilemelisiniz.